Onderwijs op de Marke

Kindcentrum De Marke staat voor ervaren, groeien en doen.

Dalton

De Marke is een daltonschool. De vijf kernwaarden van dalton vormen de basis voor ons onderwijs. Een vertaling van deze kernwaarden naar de praktijk kunt u lezen in onze

 

Twee handen

De handen in ons logo zeggen zowel iets over onze identiteit als ons onderwijsconcept. Tijdens onze dagopeningen wordt dit zichtbaar als we stil zijn en bidden. Het staat ook voor samenwerken en samen zijn. Kinderen uit verschillende groepen werken met elkaar samen aan opdrachten en zo leren we van elkaar. Hierdoor worden we ook echt samen een school. Met elkaar maken we er iets moois van.

Een open boek

In groep 1 ligt je hele schoolcarrière nog voor je open. Lege bladzijden die langzamerhand gevuld gaan worden met kennis en vaardigheden. Als school willen we  kinderen niet een ingevuld boek aanbieden, maar ze juist de kans geven om zelf te ontdekken en invulling te geven aan leren. Het boek is daarnaast een verwijzing naar de Bijbel: het boek dat een richtlijn is voor ons handelen.

Het kind

Alles wat we doen en organiseren op school draait om het kind. We willen kinderen goed voorbereiden op hun toekomst en daarom leren kinderen bij ons niet alleen kennis, maar ook vaardigheden om in te zetten in verschillende situaties. Samenwerken, plannen, presenteren en reflecteren zijn hiervan voorbeelden.